La URJC reconeix canvis en les notes del màster de Montón

Ábalos afirma que la direcció del PSOE manté el suport a la ministra perquè creu les seues explicacions.

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, mostra el seu treball de fi de màster
La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, mostra el seu treball de fi de màster / Fernando Alvarado (Efe)

La Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid ha constatat que hi va haver canvis en les notes del màster que va cursar la ministra de Sanitat, Carmen Montón en 2011, quan era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE en el Congrés.

A hores d'ara, Montón es manté en el càrrec i no té intenció de dimitir perquè ho considera injust. Al seu parer, no és responsabilitat seua que s'alteraren les qualificacions quan ja havia acabat el curs.

Segons publica eldiario.es Montón no va aprovar el màster el 2011 perquè figurava com a "no presentada" en almenys una assignatura. El diari digital manté que amb posterioritat a la fi del curs, el 25 de novembre, es va canviar la nota d'aquesta assignatura per "aprovat". En una entrevista a la Cadena SER, Montón ha manifestat que no té la resposta per a aquestes informacions.

La ministra ha assegurat durant aquesta intervenció que està en contacte permanent amb la vicepresidenta Carmen Calvo i el president Pedro Sánchez. "Vol que estiga forta i done explicacions clares", ha dit. El PSOE ha registrat hui la compareixença perquè la ministra ho explique al Congrés, tal com ella mateixa i els grups de l'oposició havien sol·licitat.

Ábalos confirma el suport del PSOE a la ministra

El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha confirmat que l'executiu de Pedro Sánchez manté el suport a la ministra "perquè creu en les explicacions que està donant" i entén que la seua actuació en relació amb el màster va ser sempre "seguint les directrius que li van comunicar des de la mateixa direcció del curs". Ábalos també ha volgut marcar diferències entre els casos de Montón i els d'altres polítics amb màsters envoltats per la polèmica, com els de Pablo Casado i Cristina Cifuentes.

La defensa pública d'Ábalos contrasta amb el silenci d'altres ministres, com ara el titular d'Afers Estrangers, Josep Borrell, que han evitat pronunciar-se sobre el cas al llarg de la jornada. A més, fonts del PSOE citades per Efe evidencien un clima de pressió favorable a la dimissió de la ministra en la formació socialista. Tot i el suport manifestat, Ábalos mateix ha evitat descartar la possibilitat que la ministra haja de dimitir, a preguntes dels periodistes.

Podem demana explicacions i el PP manté la presumpció d'innocència

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimarts que està "preocupat" i sent "molt pesar" per la situació de la ministra, a qui considera "una defensora de la sanitat pública molt competent", però ha explicat que si no dona explicacions "satisfactòries" i aclareix les suposades "contradiccions", haurà de dimitir. Una dimissió que també demanarien els portaveus d'EU i En Marea, segons han manifestat els seus portaveus.

També et pot interessar

stats