Units Podem s’abstindrà i facilitarà que el Congrés demane la dimissió de Delgado

El PP considera la ministra de Justícia "inhabilitada" per a exercir el càrrec.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, durant la Conferència Sectorial de Justícia del 3 d'Octubre de 2018
La ministra de Justícia, Dolores Delgado, durant la Conferència Sectorial de Justícia del 3 d'Octubre de 2018

Units Podem ha anunciat que s’abstindrà davant de la moció que el PP sotmetrà a votació aquest dimarts, 9 d’octubre, en el ple del Congrés, que exigeix la dimissió o, si escau, la destitució de la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Aquesta abstenció facilitarà que tire avant el text dels populars, que tindrà el suport de Ciutadans.

La votació tindrà lloc just la vespra de comparéixer la ministra davant de la Comissió de Justícia per a explicar els seus vincles amb l’excomissari José Manuel Villarejo, després de la difusió de registraments d'una trobada on tots dos van participar.

El text reclama "la dimissió immediata de la ministra de Justícia" i, en cas que no siga així, insten el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, a destituir-la perquè la consideren "inhabilitada" per a exercir el càrrec.

El PP sentencia que Delgado no pot seguir en el càrrec per "la seua gravíssima actuació, faltant a la veritat de manera reiterada, les contínues rectificacions sobre les escandaloses converses, així com la falta de responsabilitat en l'acompliment de les funcions com a titular del Ministeri de Justícia".

També et pot interessar

stats