Units Podem i Compromís proposen una llei per a igualar el finançament del transport a Espanya

La iniciativa, que no es podrà tramitar en aquesta legislatura per l’avançament electoral, pretén també contrarestar els efectes del canvi climàtic.

Tramvia de Benidorm
Tramvia de Benidorm / FGV

Units Podem i Compromís han registrat al Congrés una proposició de llei per al finançament del transport públic urbà col·lectiu i perquè Espanya es pose “a l’altura d’Europa”.

Segons ha explicat el diputat d’Units Podem, Sergio Pascual, la iniciativa pretén també contrarestar els efectes del canvi climàtic.

La regidora de Mobilitat de Madrid, Inés Sabanés, ha assegurat que l’estabilitat del sistema de transport públic urbà i “seguir lluitant contra la contaminació” és “fonamental” per a les ciutats.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dit que espera que aquesta proposta de llei es debata en la pròxima legislatura, ja que l’avançament electoral fa que no puga tramitar-se. “En el transport no podem esperar que un govern negocie amb un grup o un altre; el transport és de tots els ciutadans.” Així mateix, ha recordat que amb aquesta llei ha d’haver-hi “una col·laboració” de les administracions perquè “tots els ciutadans tinguen els mateixos drets” a l’hora d’utilitzar el transport públic.

També et pot interessar

stats