La Unió demana al Ministeri d’Agricultura un esquema que atenga necessitats del sector

La trobada ha servit per a debatre els primers documents de treball per a elaborar el pla estratègic de la futura PAC.

Reunió entre els representants de la Unió de Llauradors i el Ministeri d’Agricultura. Europa Press
Reunió entre els representants de la Unió de Llauradors i el Ministeri d’Agricultura. Europa Press

La Unió de Llauradors i la resta d'organitzacions que integren la Unió d'Unions han mantingut una reunió amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, en què han demanat dissenyar un esquema que atenga "simultàniament" les necessitats del sector, respecte els objectius i millore la redistribució de les ajudes, a més de la regulació de sectors en crisi.

La trobada ha servit per a debatre sobre les propostes de reglament i els primers documents de treball per a elaborar el pla estratègic de la futura PAC.

Per a la Unió, és "convenient" avançar en el model d'intervencions de pagaments directes, en la nova arquitectura mediambiental de la PAC, els mecanismes de control i els instruments de l'organització comuna de mercat per a delimitar les "línies primàries" de treball.

A més, ha plantejat com a "ineludible" tindre controls "precisos" per a garantir el "bon ús" dels fons, a més de simplificar i millorar els procediments de sol·licitud i tramitació de les ajudes; així com que les futures eines de monitoratge no s'implanten fins a tindre "garanties que no seran una font generalitzada d'incidències".

També et pot interessar

stats