Unides Podem tindrà la vicepresidència i la secretaria primeres de la mesa del Congrés

Gloria Elizo i Gerardo Pisarello, respectivament, ocuparan aquest llocs, mentre que nacionalistes i Vox se'n queden fora.

Gloria Elizo, en una imatge d'arxiu
Gloria Elizo, en una imatge d'arxiu / Óscar J.Barroso (Europa Press)

El Grup Parlamentari Socialista i el d'Unides Podem han arribat a un acord per a la conformació de la mesa del Congrés. Segons aquest, els socialistes es quedaran amb la presidència de la cambra, que ocuparà Meritxell Batet, una vicepresidència i una secretaria, mentre que a Unides Podem li correspondrà la vicepresidència primera i la secretaria primera.

Unides Podem ha elegit els diputats electes Gloria Elizo i Gerardo Pisarello, d'En Comú, per a ocupar respectivament la vicepresidència primera i la secretaria primera de la nova mesa.

Elizo ja era vicepresidenta quarta del Congrés amb Ana Pastor, però ara passarà a la primera vicepresidència, que és la que ocupa la presidència del ple en absència del titular. Pisarello era primer tinent d'alcalde amb Ada Colau a Barcelona i en les eleccions del 28 d'abril ha fet el salt a la política estatal.

Les dues formacions han anunciat aquest divendres l'acord en una nota de premsa en què indiquen que en la mesa hi haurà també dos membres del PP i dos de Ciutadans. Per tant, els partits nacionalistes i Vox se'n queden fora.

També et pot interessar

stats