Unides Podem rectifica i anuncia que votarà a favor de la comissió d’investigació dels GAL

Tot i assegurar el suport a la proposta dels partits nacionalistes, els acusa de fer electoralisme.

El portaveu d'Unides Podem en una sessió del Congrés
El portaveu d'Unides Podem en una sessió del Congrés / Europa Press

Unides Podem votarà a favor de crear al Congrés una comissió de recerca sobre els GAL i el paper de l'expresident del govern espanyol, el socialista Felipe González. Tot i que inicialment la formació havia manifestat que no donaria suport a la proposta de Bildu, el PNB i altres partits nacionalistes d’impulsar aquesta comissió.

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha confirmat aquesta vesprada el canvi de postura del partit. No obstant això, Echenique ha reafirmat que continuen pensant que la informació revelada després de la desclassificació de documents de l'agència d'intel·ligència estatunidenca (CIA) que ha motivat aquesta petició "no aporta absolutament res nou que no se sabera ja".

Segons Echenique, el fet que hi haja eleccions basques ha portat el nacionalisme a moure el tema, en entendre que "els venia bé". "Millor parlar del GAL que de Zaldíbar o de l'ingrés mínim vital, veritat?", ha afegit Echenique. Així mateix, ha assenyalat que "PP i Vox també estan encantats perquè així ells poden parlar d'ETA, que és un tema que els agrada molt, encara que s'haja acabat la violència i la societat basca recórrega el camí de la convivència i la pau".

"La nostra opinió sobre aquesta època fosca d'Espanya és ben coneguda, així com la nostra trajectòria contra l'ús il·lícit de les estructures de l'Estat profund i la necessitat d'investigar el terrorisme d'Estat en seu parlamentària", ha assegurat el portaveu de la formació morada.

També et pot interessar

stats