Unides Podem i el PSOE arriben a la investidura sense acord

La formació morada acusa el PSOE de negar-se a compartir cap ministeri per a desenvolupar les seues polítiques socials.

VÍDEO | Unides Podem i el PSOE arriben a la investidura sense acord

La direcció d'Unides Podem critica la falta d'avanços en la negociació en les últimes 48 hores més enllà del bon to. Des de la formació, s'ha traslladat als mitjats de comunicació que de moment el PSOE sols els ha oferit responsabilitats simbòliques i que es neguen a compartir ni un sol ministeri per a desenvolupar les polítiques socials a les quals aspiren.

Entre aquestes aspiracions polítiques, hi ha la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 1.200 euros, l'escolarització pública de 0-3 anys, noves polítiques d'igualtat, disminuir les taxes universitàries i potenciar la investigació, abaixar la factura de la llum, i aplicar accions contra l'emergència climàtica o mesures de justícia fiscal com un impost a la banca per a recuperar el rescat.

Podem assenyala que el PSOE ha respost amb "excuses" a les seues demandes malgrat les cessions prèvies a les negociacions, com la renúncia d'Iglesias a un ministeri o la promesa de lleialtat en la qüestió de Catalunya.

La formació anuncia que no hi ha prevista cap reunió abans del debat d'investidura que comença a les 12:00 hores del matí amb el discurs del candidat Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats