Unides Podem-EU es presenta com a “garantia d’un futur d’esquerres”

Les direccions dels partits respectaran l’autonomia local de Benidorm i Elx, que han trencat les negociacions d’un possible pacte.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo
El secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo / EUPV

Unides Podem-Esquerra Unida es presenta a les eleccions autonòmiques del 28 d’abril com a “garantia d’un futur d’esquerres” a la Comunitat Valenciana. Així ho han manifestat aquest dimecres el secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, després de registrar la coalició davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana.

Sobre una possible reedició del pacte del Botànic, Estañ ha contestat que el seu objectiu és “guanyar i governar”, però en qualsevol cas caldrà veure quin és el resultat de les eleccions i decidir a partir d’aquest moment. “Tenim la necessitat d’entrar, i entrar amb força per a garantir que es posen per davant els interessos del xicotet comerç per damunt de les grans superfícies, que es pose per davant la protecció del territori i el medi ambient per damunt l’especulació”, ha destacat.

Estañ ha reivindicat que aquesta legislatura ha sigut “exitosa”, en tant que s’ha aconseguit tirar al Partit Popular i bandejar l’”estigma de la corrupció” que l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana encara “insisteix” a recordar.

“Estem en un moment en què és imprescindible i necessari sumar per a poder blindar les polítiques d’esquerres en aquest territori”, ha manifestat Rosa Pérez Garijo. La dirigent d’Esquerra Unida ha relativitzat la tasca del Botànic i ha afirmat que podrien “haver anat molt més enllà, com en les auditories de les polítiques de corrupció o la reversió dels serveis privatitzats”.

D’altra banda, preguntada sobre la ruptura de les negociacions a Benidorm i Elx per a anar en confluència amb Podem a les eleccions municipals, ha contestat que encara queda temps per a negociar i que, en tot cas, respectaran l’autonomia local.

També et pot interessar

stats