Unides Podem demana que els pressupostos seguisquen el pacte del Botànic en reversions i fiscalitat

Lima ha recordat que el tripartit té un acord de legislatura ferm i un "compromís amb la gent".

Roda de premsa de Pilar Lima i Estefania Blanes
Roda de premsa de Pilar Lima i Estefania Blanes / Europa Press

Les diputades d’Unides Podem, Pilar Lima i Estefania Blanes, han defés que els pressupostos de la Generalitat del 2021 han de ser "més botànics, socials i expansius que mai", sense renunciar a acords del pacte de govern, com revertir els hospitals privatitzats o que els més rics paguen més impostos.

"No podem retrocedir ni un pas; no dubtarem a defendre els serveis públics", han reivindicat Lima i Blanes dos dies aband del debat d'una proposta conjunta dels grups del Botànic -PSPV, Compromís i Unides Podem- per a iniciar els tràmits de reversió de l'Hospital de Torrevella, la concessió del qual acaba a l'octubre del 2021.

Lima, coordinadora autonòmica de Podem, ha posat l'accent en el fet que el tripartit té un acord de legislatura ferm i un "compromís amb la gent" que s'ha de mostrar en els pressupostos, un pacte que veu més viu i necessari que mai per la crisi sanitària i econòmica actual.

Encara que ha assegurat que entén la postura del president de la Generalitat, Ximo Puig, de voler conversar amb totes les formacions “perquè té un tarannà dialogant", ha advertit que és “bastant trist que no s'haja aprés dels errors del passat" amb les reversions sanitàries. "La col·laboració publicoprivada és una forma suau de parlar de privatització, no podem cedir: la reversió està en l'acord del Botànic i no podem dubtar a l’hora d’acabar amb la concessió", ha aprofundit.

Unes altres de les propostes d’Unides Podem, al marge dels comptes de 2021, són que es convoque una comissió de seguiment del Botànic per a avaluar el compliment dels acords de reconstrucció, així com que la Generalitat "pense molt bé" on destinarà els fons de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats