Unides Podem consultarà a les bases el preacord amb el PSOE

La consulta telemàtica del partit morat es farà coincidir amb la que faran els militants socialistes.

La portaveu del consell de Coordinació de Podem, Noelia Vera
La portaveu del consell de Coordinació de Podem, Noelia Vera / Alberto Paredes (Europa Press)

Unides Podem obrirà una consulta telemàtica als inscrits del partit per a conéixer si donen suport participar en un govern de coalició amb el PSOE basat en el preacord de deu punts. La consulta se celebrarà del 23 al 26 de novembre.

Així ho acaba d'anunciar la portaveu del consell de Coordinació de Podem, Noelia Vera, que ha especificat que la pregunta serà: "Estàs d'acord que participem en un govern de coalició en els termes del preacord firmat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, sí o no?".

La consulta l'obriran el dissabte 23 de novembre i la faran coincidir amb la que realitzaran des del PSOE a les seues bases i amb les que durà a terme tant Esquerra Unida com En Comú Podem.

La formació morada s'ha mostrat prudent. Així, diuen que respecten el lideratge de Pedro Sánchez i que mantenen la discreció sobre qualsevol anunci programàtic. No obstant això, Vera apunta que tindrà els seus pilars en el que ja es va començar a negociar entre els dos partits en els pressupostos generals de l'Estat de 2019. El Consell Ciutadà de Podem es convocarà quan es pose en marxa el nou govern central.

També et pot interessar

stats