Unides Podem busca reforçar-se com a "contrapoder social i popular"

Segons Iglesias, la coalició ha de continuar treballant per a armar "un bloc històric democràtic" per a enfrontar-se a les grans empreses.

VÍDEO | Unides Podem busca reforçar-se com a \"contrapoder social i popular\"

En la trobada celebrada aquest dissabte sota el lema “Caminant juntes”, les direccions de les organitzacions que formen Unides Podem tenien com a objectiu oferir una imatge d'unitat, tractar els reptes del govern de coalició i reforçar l'espai confederal.

 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la líder d'En Comú, Ada Colau, han defensat en la trobada la necessitat que Unides Podem, a més de ser força de govern, es reforce com a "espai de contrapoder social i popular" al costat de la societat civil. A més, han demanat als seus integrants que no obliden mai d'on venen i per què han de continuar treballant.

 

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha demanat enfortir els instruments de coordinació i estar "més units" en la presa de decisions. Així, busca que l'espai d'Unides Podem dure i complisca l’objectiu de servir a la societat per a millorar les seues condicions de vida.

 

Segons Iglesias, la coalició ha de continuar treballant per a armar "un bloc històric democràtic" que sume forces polítiques i tots els col·lectius i moviments que les últimes dècades han lluitat per la justícia social per a enfrontar-se a les grans empreses.

 

Presència valenciana

 

A la trobada han acudit la coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, la diputada castellonenca al Congrés Marisa Saavedra i la diputades a les Corts Pilar Lima (Podem) i Estefania Blanes (EUPV).

Les representants valencianes en la trobada confederal de la formació han remarcat que el partit està més unit que mai. Blanes ha celebrat que en el govern estatal “per fi estiga representada la classe treballadora del País Valencià”. En la línia del missatge de la trobada, Saavedra ha afirmat que cal “enfortir, crear més cohesió i més força per a canviar les coses.”

També et pot interessar

stats