Unanimitat per a augmentar a tres hores setmanals l'Educació Física

Reclamen al Consell ampliar l'horari lectiu dedicat a l'esport en primària i secundària.

VÍDEO | Unanimitat per a augmentar a tres hores setmanals l\'Educació Física

Les Corts han aprovat aquest dijous per unanimitat demanar al Consell que l'assignatura d'Educació Física s'incremente a tres hores setmanals en tots els cursos en les etapes de primària i secundària, i que es promocione en batxillerat i en els diferents cicles de formació professional bàsica.

La iniciativa, que va presentar Ciutadans i s'ha debatut en la comissió d'educació i cultura, també proposa reforçar el valor de l'esport, desenvolupar-lo des de la pràtica en igualtat de gènere i ampliar la formació del professorat d'Educació Física per a l'atenció a l'alumnat amb discapacitat.

A més, planteja la millora de les instal·lacions esportives dels centres educatius públics, potenciar-ne l'ús fora de l'horari lectiu al llarg de tota la setmana i garantir l'accessibilitat per a promoure l'esport inclusiu.

Les Corts han demanat crear i convocar amb regularitat suficient una mesa autonòmica per l'educació física en què estiguen representats tots els actors del sector, amb la finalitat d'estudiar propostes tècniques per a buscar una solució estratègica del futur de l'educació física. Així mateix, proposa col·laborar de manera activa amb les diferents federacions esportives valencianes per a desenvolupar programes d'activitats esportives als centres escolars com a mitjà per a fomentar l'esport entre la joventut.

La diputada de Ciutadans Rosa Menor ha destacat que els escolars i joves "haurien de realitzar, com a mínim, seixanta minuts diaris d'activitat física, combinada amb una alimentació adequada", i ha lamentat que el temps destinat actualment a aquesta matèria a Espanya siga "molt inferior".

També et pot interessar

stats