Una ONG acusa Tauroni d'haver-la intervinguda per a controlar les seues activitats

La trama del cas Blasco va desviar, suposadament, cinc milions d'euros dirigits a projectes de desenvolupament al Tercer Món.

Una ONG acusa Tauroni d\'haver-la intervinguda per a controlar les seues activitats
Una ONG acusa Tauroni d'haver-la intervinguda per a controlar les seues activitats

A la Ciutat de la Justícia de València continuen les declaracions dels noranta testimonis per les peces 2 i 3 del cas Blasco en la tretzena sessió del juí. Es jutja el desviament de milions d’euros destinats a la cooperació internacional i a projectes com ara la construcció d’un hospital a Haití, uns diners que no van arribar-hi.

Un dels responsables de l'ONG Ceiba, dedicada a ajudes al desenvolupament a Guinea Equatorial, ha assegurat que l'empresari Augusto César Tauroni va intervindre aquesta organització per a manejar els seus comptes i, fins i tot, modificar els seus estatuts per a promoure projectes en altres parts del món, com ara el Paraguai.

Així, a preguntes del fiscal, el responsable de Ceiba ha assegurat que Tauroni els deia "com calia redactar cada cosa o directament ho feia ell" i ha admés que va obeir les ordes de l'empresari també a l'hora de transferir els fons que rebia de la Conselleria de Cooperació sense verificar ni comprovar res.

El testimoni, a més, no ha sabut aclarir per què la pràctica totalitat dels 300.000 euros que va rebre Ceiba per a un projecte contra la violència sexual i l'explotació infantil a Guinea van anar a parar a empreses de la construcció o de serveis informàtics vinculades a la trama corrupta del cas Blasco.

També et pot interessar

stats