Una moció de censura atorga al socialista Rafael Fora l'alcaldia de Godelleta

La majoria del ple ha donat suport a la iniciativa, que ha motivat l'expulsió de Ciutadans d'un dels signants

Imatge de l'Ajuntment de Godelleta, a la comarca de la Foia de Bunyol
L'Ajuntment de Godelleta (Foia de Bunyol), en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El fins ara portaveu del Grup Socialista a Godelleta (Foia de Bunyol), Rafael Fora, s'ha convertit en alcalde de la localitat després d'aprovar-se la moció de censura contra l'alcaldessa Silvia López, del Partit Popular.

La moció ha tirat avant amb sis dels onze vots del ple. Han votat a favor els edils de les formacions que la van presentar: PSPV-PSOE (3), EU-Compromís (2) i un regidor de Ciutadans que ha sigut expulsat del partit després de signar-la.

En contra han votat els quatre edils del PP, mentre que el regidor del Partit d'Urbanitzacions de Godelleta (PUG) no ha assistit al ple.

Els promotors de la moció de censura l'han justificada en la "mala gestió" de l'alcaldessa i van acusar el PP de menysprear a l'oposició i al seu soci de govern, Ciutadans.

Rafael Fora, que ja va ser alcalde en la passada legislatura, ha afirmat que s'obri "una nova forma de fer política" a Godelleta, en la qual "toca parlar de consens i futur", i ha estirat la mà al PP per a parlar i proposar projectes que milloren el municipi. També ha destacat "l'esforç, sensatesa, claredat i lleialtat institucional amb el poble de Godelleta, per damunt de qualsevol qüestió personal" del ja exedil de Ciutadans, Juan Carlos Fayos.

El nou alcalde també ha detallat els compromisos essencials per al que resta de legislatura: adquirir 25.000 metres quadrats per a la construcció d'un institut, racionalitzar la plantilla municipal, posar en ús la torre islàmica i urbanitzar de la plaça del municipi.

Per la seua part, la ja exalcaldessa, Silvia López, que ha recordat que el PP va ser el més votat en les últimes eleccions, s'ha compromés a continuar treballant per la ciutadania des de l'oposició municipal.

Els populars valencians han lamentat que haja prosperat la "maniobra dels socialistes" per a aconseguir l'alcaldia gràcies al suport d'un trànsfuga de Ciutadans, la qual cosa és "un mal exemple per al bon funcionament dels ens locals".

Amb aquesta ja són nou les mocions de censura que han prosperat en la primera meitat de la legislatura, sis d'elles a la província de València (Torres Torres, Montroi, Massalfassar, Guadassuar, Cortes de Pallars i Godelleta), i tres a Alacant (Agres, la Torre de les Maçanes i Teulada).

També et pot interessar

stats