Una investigació periodística reconstrueix la història de la Brigada Político Social de València

Lucas Marco detalla en un llibre qui eren els membres de la policia franquista i com actuaven

L'autor del llibre al carrer on estava situada la comissaria de la Brigada Político Social de València

Una investigació periodística ha reconstruït la història de la Brigada Político Social de València, institució franquista que va protagonitzar un dels capítols més negres de la història recent. El periodista Lucas Marco ha publicat el llibre "Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València", on detalla qui eren els membres d’aquesta policia política, com actuaven i què va passar amb ells després de la dictadura.

A través de material d’arxiu inèdit, autobiografies i testimonis de policies i detinguts, el periodista ha pogut reconstruir el relat dels membres de la policia franquista, instruïda per la mateixa Gestapo nazi. 

El llibre recull els relats dels protagonistes més destacats de la repressió, entre els qui destaca, Benjamín Solsona, el conegut com 'el Billy el Niño valencià', a qui investiguen per crims durant el franquisme.

De fet, el jutjat número 1 de València va admetre a tràmit la setmana passada una de les sis querelles criminals presentades per presumptes tortures comeses a València l'any 1971.   Aquesta és la primera querella criminal que s’ha admés a tràmit en un jutjat espanyol, dirigida contra policies de la Brigada Politico Social franquista, en la qual s’imputa un delicte de tortures i de crims contra la humanitat

També et pot interessar

stats