Una enquesta del CIS situa el PSOE sis punts per davant del PP en les municipals

En el cas de les generals, els socialistes estan tres punts per davant dels populars

L'última enquesta del CIS preguntava per la intenció del vot de les generals i les municipals
L'última enquesta del CIS preguntava per la intenció del vot de les generals i les municipals / À Punt NTC

Una macroenquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre tendències de vot en les eleccions municipals situa el PSOE per davant de tots els altres partits, amb un avantatge sobre el PP de tres punts, en les generals i de sis en municipals.

En concret, l’estimació de vot en les generals atorga al PSOE un percentatge de suport del 32,9% enfront del 29,5% del PP, l'11,5% d'Unides Podem i un 9,3% de Vox.

A set mesos de la celebració, en un escenari d'eleccions municipals, el PSOE es manté amb una estimació de vot del 32,8%, mentre que el PP baixa al 26,8%, Unides Podem al 8,7% i Vox al 5,9%. L’enquesta recull que altres partits que actualment no tenen representació parlamentària sumarien un 9,4% en tota Espanya.

Respostes la vespra del debat entre Sánchez i Feijóo

L'estudi es basa en 5.557 entrevistes telefòniques, realitzades a electors de 1.488 municipis de les 50 províncies, entre l’11 i el 26 d'octubre.

El sondeig va començar la vespra del Pilar i va coincidir amb el segon debat entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo al Senat, i es va tancar amb la primera jornada del debat de totalitat dels pressupostos en el Congrés.

També et pot interessar

stats