Una diputada de Vox deixa el grup parlamentari a les Corts i passa a ser no adscrita

Amb la renúncia de Rebeca Serna el grup de no adscrits passa a tindre sis representants

Rebeca Serna en una intervenció a les Corts
Rebeca Serna en una intervenció a les Corts / Corts Valencianes

La diputada de Vox per Castelló, Rebeca Serna, ha comunicat a la mesa de les Corts que deixa el grup parlamentari per a passar al grup de no adscrits. En el seu escrit, Serna sol·licita al parlament valencià que li subministre els mitjans necessaris per a poder continuar exercint la representació a la cambra.

En l'escrit que ha enviat a la Mesa de les Corts, la diputada indica que es detalle quines son les despeses derivades del seu sou en concepte d’exercici de funcions i quines en quedarien excloses. Demana a la cambra que li assigne "l'escó que la Mesa considere" i que se l’informe dels tràmits per a poder continuar utilitzant la plaça de garatge.

Amb aquesta baixa, el grup de no adscrits passa a tindre sis representants, després de la renúncia de cinc exdiputats de Ciutadans, que van abandonar la formació abans d’aquest estiu.

Acusa Vox de menysprear-la i de falta de transparència

Rebeca Serna ha explicat que ha pres aquesta decisió pels "menyspreus" i "les crítiques" per l'esquena que està rebent per part del partit. "He assistit a molts actes, com a part del meu treball, als quals no s'ha donat gens de rellevància, a diferència del que es fa amb altres diputats. A vegades, fins m'han donat literalment l'esquena, no m'han dirigit la paraula i s'han fet la foto aprofitant alguna absència meua", denúncia.

Entre els motius, també afegeix la pèrdua de confiança que hi ha hagut, en els últims anys, des dels càrrecs públics cap als afiliats i viceversa, i la falta de "claredat i transparència" amb la qual al seu judici ha actuat el partit. Afirma que s'han fet reunions d'amagat, en les quals s'ha deixat de costat moltes de les persones que han treballat pel partit des del principi, entre altres a ella, que, segons explica, es va afiliar a Vox quan hi havia "pocs afiliats a Castelló" perquè creia en el projecte que representava i "no per aspiracions polítiques".

Segons destaca, el punt d'inflexió va ser una reunió d'afiliats i simpatitzants del municipi on resideix amb uns certs càrrecs orgànics provincials a la qual no va ser convidada. En la reunió, ha explicat, que es van dir, presumptament, "coses insultants" sobre ella i es va menysprear el treball realitzat, i "com a colofó", afig, s'ha editat un vídeo amb els millors moments de Vox a les Corts, amb intervencions de tots els diputats excepte seues.

"Han sigut dos anys molt difícils i no té molt sentit donar la cara i representar a un partit del qual no ha rebut cap suport, més bé tot el contrari"

La diputada ha indicat des del grup de no adscrits continuarà "treballant amb total llibertat pels interessos dels valencians i per la unitat d'Espanya", i espera que els qui han sigut els seus companys respecten la seua decisió.

Al grup no li consten problemes amb Serna

El grup Vox a les Corts ha contestat que no li consten problemes amb Rebeca Serna i consideren la seua renúncia com una "decisió personal" que respecten. Afirmen que el grup parlamentari "no té res a dir", que no tenien coneixement d'aquesta decisió i que és la diputada "qui ha de donar explicacions". "Fins hui no ens consta que hi haja hagut problemes amb aquesta diputada, almenys en el funcionament del grup parlamentari", ha plantejat Vox.

Tercera baixa de Vox a les Corts

L'eixida de la diputada Rebeca Serna de Vox per a passar al grup de no adscrits suposa la tercera baixa del partit a les Corts des de l'inici de la legislatura. La primera eixida es va produir el 30 d'agost de 2019 quan David Muñoz va decidir renunciar a l'escó "per motius personals" i reincorporar-se a la tasca docent com a professor de Dret a la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir. Precisament, Rebeca Serna va entrar en substitució de Muñoz.

La següent marxa en el grup parlamentari va ser la de Vicente Roglá, metge expedientat per assetjament, que va dimitir el 7 d'octubre de 2020. Roglà va al·legar motius personals per a presentar la dimissió, però més enllà d'aquesta explicació oficial, mantenia diferències amb la direcció del partit a València, que dirigeix el portaveu adjunt a les Corts, José María Llanos.

També et pot interessar

stats