Una concentració demana la llibertat per als condemnats d'Altsasu dos anys després de l'inici del cas

Durant l'acte s'ha llegit una carta escrita pels empresonats per l'agressió a dos guàrdies civils.

Una concentració demana la llibertat per als condemnats d'Altsasu dos anys després de l'inici del cas.
Una concentració demana la llibertat per als condemnats d'Altsasu dos anys després de l'inici del cas. / Villar López (EFE)

2.500 persones segons els convocats, i 400 segons la delegació del govern central, s'han concentrat aquest dissabte a Pamplona per a demanar la llibertat de les set persones condemnades per l'agressió a dos guàrdies civils i les seues parelles. Quan es compleixen dos anys de les detencions, els manifestants han llegit una carta escrita pels condemnat en la qual han agraït el treball i el suport i han reclamat "que la situació acabe ja perquè d'ací a uns anys quan ens donen la raó serà massa tard". 

La mobilització, convocada per Altsasu Gurasoak i Altsasukoak Aske, ha començat a la plaça del Castell de Pamplona. S'ha desplegat una pancarta amb el missatge '2 anys. Txarrenari Onena atera diozu, Altsasukoak Aske '(' Del roïn ha tret el millor, llibertat per als d'Altsasu ') i s'han cridat consignes com' Altsasukoak askatu '(' Allibereu als d'Altsasu '). Entre els assistents s'ha vist al portaveu de Geroa Bai, Koldo Martínez, i la parlamentària de Podem-Ahal Dugu-Orain Bai Laura Pérez.

 També han estat presents els diputats d'ERC, Gabriel Rufián i Joan Tardà que han participat posteriorment en una xerrada en la cafeteria Katakrak dins de les Jornades Altsasukoak Aske que s'han desenvolupat al llarg d'aquest divendres i dissabte a Pamplona amb conferències que han analitzat el cas des del punt de vista dels col·lectius juvenils, els agents socials, els mitjans de comunicació i l'àmbit europeu.

També et pot interessar

stats