Una concentració antifeixista rep a Pedreguer la síndica de Vox

La Guàrdia Civil ha creat un cordó per a separar la comitiva de la formació ultradretana dels manifestants

La síndica de Vox, Ana Vega, oneja una bandera espanyola / Alfons Padilla

Al crit de "fora feixistes dels nostres pobles" una concentració convocada per Arran –una formació juvenil vinculada a la CUP– a Pedreguer (Marina Alta) ha rebut la síndica de Vox a les Corts, Ana Vega. La comitiva del partit ultradretà ha respost amb càntics de "yo soy español" a l'altra banda del cordó creat per a la Guàrdia Civil per a separar ambdós grups.

Concentració antifeixista en contra de la visita de la síndica de Vox, Ana Vega, a Pedreguer
Concentració antifeixista en contra de la visita de la síndica de Vox, Ana Vega, a Pedreguer / Alfons Padilla

Vega havia animat els simpatitzants del partit a acudir al poble, on el partit no té representació, per a "defendre els drets i llibertats dels espanyols". En el mateix vídeo, la portaveu acusava la CUP de "generar odi i violència" amb "amenaces". La formació anticapitalista i independentista té dos regidors del total de tretze que conformen el ple municipal.

Tant l'acte de Vox com la concentració han transcorregut sense incidents. Arran havia demanat en la convocatòria "per a plantar cara a l'avanç del feixisme" a la Marina Alta que els manifestants no prengueren cap iniciativa violenta.

L'alcalde de la població, Sergi Ferrús, de Compromís, ha publicat un missatge en Twitter on ha qualificat de "provocadora" la visita de la diputada de Vox.

També et pot interessar

stats