Una concentració animalista demana unes Falles sense tauromàquia

La presidenta de Pacma ha exigit “valentia política” per a “enfrontar-se al lobby taurí”.

Concentració de Pacma a València
Concentració de Pacma a València / Europa Press

Una concentració animalista, reunida aquest dissabte a València, ha exigit la celebració d'unes Falles “sense bous”, ha defés que la tauromàquia “és antisocial” i ha exigit el compliment de la Llei de Protecció de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana. 

 

Segons els convocants, la legislació no evita que xiquets i xiquetes valencianes accedisquen a les places de bous durant actes taurins.

 

En la protesta, convocada per Pacma sota el lema #FestesSenseBous, han participat la presidenta del partit animalista, Laura Duarte, i la coordinadora provincial a València i vicepresidenta de la formació, Raquel Aguilar.

 

Les persones concentrades han pronunciat consignes com “València mereix unes Falles sense tortura”, “Puig, Oltra, els bous ens importen”, “tauromàquia vergonya nacional” o “la tortura ni és art ni és cultura”.

 

Des de Pacma s'ha criticat que a la Comunitat Valenciana hi haja escoles de tauromàquia on els menors poden assistir a classes en les quals “els ensenyen com torturar un animal, i estan exposats a una activitat violenta que suposa una violació dels seus drets a la integritat física i mental”.

També et pot interessar

stats