Una companya del màster de Casado admet que va aprovar sense anar a classe ni lliurar treballs

La jutgessa manté la imputació de Feito i Cancio per prevaricació administrativa i, a Mas Taberner, li afegeix el de suborn impropi.

L' exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde. J.J. Guillén (Efe)
L' exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde. J.J. Guillén (Efe)

Una companya de màster del president del PP, Pablo Casado, a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) ha reconegut, aquest dijous, davant la jutgessa Carmen Rodríguez Medel, que no va anar a classe ni hi va lliurar cap treball. 

Segons fonts judicials citades per l'agència Efe, es tracta de María Dolores Cancio, professora de l'URJC i coautora d'algunes publicacions amb l'exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde.

En la declaració, l'exalumna, que en aquella època era becària d'investigació en la universitat, ha indicat que va ser Álvarez Conde qui li va dir que s'apuntara al màster "com un mitjà per a obtindre després el doctorat". A més, ha afegit que va ser d'ell de qui va rebre indicacions de com convalidar les assignatures i qui li va assegurar que no calia presentar treballs. 

Les altres dues investigades pel cas del màster, María Mateo Feito i Alida Mas Taberner, han declarat que sí que van lliurar els treballs, tot i que han admés que va ser Álvarez Conde qui els va oferir el curs i que no van presentar el TFM, sinó un treball que han qualificat d'"itinerari". Així mateix, han afegit que, en el moment en què l'havien de defensar davant del tribunal, la direcció del màster els va comunicar que el treball ja havia estat qualificat.

Després de les declaracions, la jutgessa ha mantingut la imputació de Feito i Cancio per prevaricació administrativa, i a Mas Taberner li ha afegit, a més, el de suborn impropi, ja que era un alt càrrec del govern valencià. 

També et pot interessar

stats