Una comissió interna investigarà el frau de quatre milions d’euros en l’EMT

El PP ha votat en contra perquè considera que s’hauria de crear una comissió d’investigació des del mateix Ajuntament.

Una comissió interna investigarà el frau de quatre milions d’euros en l’EMT
Una comissió interna investigarà el frau de quatre milions d’euros en l’EMT

Després de tres hores de reunió a l'Ajuntament de València, el consell d'administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha acordat crear una comissió interna per a investigar el desviament de quatre milions d'euros a un banc xinés a través d'un correu electrònic falsificat.

A més, el regidor de Mobilitat Sostenible i Espai Públic, Giussepe Grezzi, ha anunciat que contractaran un bufet d'advocats a Hong Kong per a poder personar-se en la causa i ha confiat que podran recuperar una part del diners. Segons ha dit, una de les últimes transferències podria estar bloquejada i, per tant, seria susceptible de recuperar-se.

La proposta de crear la taula de treball s'ha aprovat amb el vot en contra del Partit Popular, que considera que s’hauria de crear una comissió d’investigació al mateix consistori que assumira responsabilitats. Abans de la reunió, els populars ha demanat responsabilitats polítiques a l'alcalde, Joan Ribó, i la dimissió de Grezzi.

Per la seua banda, Ciutadans ha exigit a Ribó que el consistori intervinga la gestió econòmica i financera de l'EMT. El portaveu de la formació, Fernando Giner, ha insistit en la necessitat de convocar la junta d'accionistes de l'EMT, "que són tots els regidors de l'Ajuntament de València", per a decidir el futur de la gestió de l'entitat.

També et pot interessar

stats