Una advocada de l’Estat reconeix irregularitats en un contracte de la causa pel finançament del PSPV

Ha admés irregularitats administratives en la contractació amb Crespo Gomar, però s’ha desvinculat de l'adjudicació.

Edifici a l'avinguda d'Alacant de Gandia on s'ubicava l'agència de publicitat de Crespo Gomar | Google
Edifici a l'avinguda d'Alacant de Gandia on s'ubicava l'agència de publicitat de Crespo Gomar | Google



Una advocada de l’Estat que està investigada en la causa sobre el presumpte finançament irregular del PSPV el 2007 ha reconegut irregularitats administratives en la contractació d’una campanya de publicitat amb l’empresa Crespo Gomar. El contracte ascendeix a 126.208 euros i correspon al Pla d'Habitatge 2009-2012.

Irene Domínguez, que va participar en la mesa de contractació que va donar el vistiplau a l’adjudicació del contracte, s’ha desvinculat però d’aquestes anomalies, de les quals, assegura, haver sigut conscient amb temps més tard. L’adjudicació a Crespo Gomar, que va presentar la millor oferta econòmica però no la tècnica, es va signar el 29 de desembre de 2008.

La investigada va ser subsecretària de Defensa amb el ministre de Defensa del PP, Pedro Morenés, el 2012.

Declaracions suspeses

Tres exalts càrrecs del Ministeri d'Habitatge estaven citats també hui en qualitat d’investigats al jutjat d'instrucció número 24 de Madrid, però les seues declaracions han quedat suspeses quan han demanat ser defensats per l'Advocacia General de l'Estat. Es tracta de Nicolás Mateos, excap del gabinet de l'exministra Beatriz Corredor; Marcos Vaquer, exsubsecretari d'Habitatge, i Eva Cuesta, directora de Comunicació del Ministeri d'Habitatge.

De moment, encara no s'ha anunciat quan es reprendran les compareixences.

La jutgessa, María de las Mercedes Pérez, investiga Mateos i Vaquer per la presumpta irregularitat en l'adjudicació de 126.208 euros d'un contracte de publicitat del Pla d'Habitatge 2009-2012 a l'empresa Crespo Gomar que podria haver servit per a finançar irregularment el PSPV. La investigació va començar l'any 2016 en un jutjat de València que va apreciar irregularitats en el finançament de la campanyes electorals del PSPV de l'any 2007.

També et pot interessar

stats