Un total de 13 precandidatures competiran per dirigir Podem a la Comunitat Valenciana

Pilar Lima, Naiara Davó, Lidia Montero i Fernando Navarro, entre altres, opten a succeir Antonio Estañ en la direcció.

L'exsecretari general de Podem, Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu
L'exsecretari general de Podem, Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un total de tretze persones han presentat la precandidatura a dirigir Podem a la Comunitat Valenciana, entre les quals figuren la síndica del partit a les Corts, Naiara Davó, i la també diputada autonòmica Pilar Lima. També s'hi han inscrit el secretari general de Podem Castelló i regidor en l'Ajuntament, Fernando Navarro, i l'exsecretària d'organització de Podem Lidia Montero.

Per al Consell Ciutadà Autonòmic han presentat precandidatura 139 persones, entre les quals hi ha el director general de la Inspecció de Treball, Héctor Illueca; la directora general d'Igualtat de Tracte i Diversitat Etnicoracial, Rita Bosaho; el director general en la Conselleria d'Habitatge, Jaume Monfort; l'exdiputada nacional Àngela Ballester, i els diputats autonòmics Ferran Martínez, Beatriu Gascó i Irene Gómez.

Aquest dissabte s'obrirà el termini per a demanar i atorgar avals personals i col·legiats, fins al 3 de juny, i els qui els reunisquen podran registrar la candidatura a la coordinació autonòmica el 4 i 5 de juny. El calendari de l'Assemblea Ciutadana Autonòmica de Podem estableix que del 9 al 17 de juny es farà la campanya; del 12 al 17 de juny seran les votacions telemàtiques; i el 19 de juny es publicaran els resultats.

El partit està dirigit per una gestora, després que l'anterior secretari general, Antonio Estañ, va renunciar al càrrec el juliol de 2019 amb el propòsit d'afavorir una renovació en la cúpula de l'organització.

També et pot interessar

stats