Un testimoni assegura que la Gürtel va usar una "empresa amiga" per a la visita del papa a València

Afirma que es va contractar una empresa de construcció per al servei de pantalles i so a pesar de no ser del sector audiovisual.

Imatge del juí
Imatge del juí / Efe

El coordinador tècnic del muntatge de pantalles i so durant la visita del papa a València al 2006 ha destacat que la trama Gürtel va usar una "empresa de construcció amiga" perquè firmara el contracte per aquest servei tot i no pertànyer al sector audiovisual. Ho ha dit a l'Audiència Nacional, que ha représ aquest dijous les compareixences dels testimonis en el juí als 22 acusats per les suposades irregularitats en els macroactes organitzats a la ciutat amb motiu de la V Trobada Mundial de les Famílies. Aquesta peça del cas Gürtel, relacionada amb el PP, investiga suposades adjudicacions il·legals a empreses vinculades amb la trama liderada per Francisco Correa.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, després d'assumir la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) el senyal de la retransmissió de la visita del papa, la Gürtel va aconseguir que l'ens públic li adjudicara un muntatge de pantalles i so als carrers de València per "un preu desorbitat" de més de set milions d'euros. La Fiscalia manté que el llavors director general d'RTVV, l'acusat Pedro García, va dur a terme actuacions per a aquesta adjudicació per la qual es va repartir més de tres milions d'euros amb els membres de la trama Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez 'el Bigotes', i el també acusat José Ramón Blanco Balín, assessor del grup.

El testimoni que ha declarat en aquesta sessió, contractat com a tècnic de so i de producció d'esdeveniments, ha recordat que coneixia Correa, Crespo i Pérez perquè ja havia fet treballs per a ells per a actes electorals del PP des de 1998. Miguel T. F. ha relatat que Crespo li va dir que hauria de signar el contracte amb Teconsa, que era una "empresa de construcció amiga", que no pertanyia al sector audiovisual.

La Fiscalia manté que per a dur a terme el contracte per la visita del papa la trama va utilitzar l'empresa Tecnología de la Construcción, SA (Teconsa) com a societat instrumental perquè figurara com a adjudicatària i signara el contracte amb RTVV.

També et pot interessar

stats