Un dels socis de Crespo Gomar nega que haja treballat per a empreses finançadores del PSPV i de Bloc

José Crespo es desvincula de la gestió dels comptes de la companyia en la comissió que investiga el finançament electoral d'aquests partits.

José Crespo Montserrat, aquest dilluns en les Corts

José Crespo Montserrat, soci amb Alberto Gomar de l'empresa Crespo Gomar, ha assegurat en la comissió de les Corts que investiga el presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc el 2007 i el 2008 que no ha treballat mai per a empreses finançadores d'aquests partits polítics. Segons ha dit, la "dedicació política" de la companyia "no podria representar en cap moment més del 5%" de la facturació total. 

Crespo s'ha definit com un soci minoritari i ha explicat que disposa només del 10% de la societat. Segons el seu testimoni, ell era el responsable de dissenyar l'estratègia de màrqueting i no dels comptes, mentre que Alberto Gomar era el que "es dedicava als numerets" juntament amb Vicente Benlloch i Lucía Pascual. 

La dona d'Alberto Gomar es nega a declarar

També estava citada aquest dilluns María del Ángel Burgos, la dona d'Alberto Gomar, que s'ha negat a declarar. Burgos, que ha acudit a les Corts acompanyada del seu lletrat, també ha renunciat a respondre cap pregunta relacionada amb la investigació judicial del seu marit que, segons ha revelat, ha patit un ictus que relaciona amb aquest procediment i les informacions que s'han publicat.

Burgos va treballar en Crespo Gomar des del 2005 fins al 2009 amb "el sou més alt de tots", fins i tot més alt que un conseller, li ha recordat el diputat del PP Ciscar, per a recriminar-li el seu silenci. El diputat popular també ha lamentat la seua situació personal. 

La diputada del PSPV Rosa Peris no ha volgut formular cap pregunta i ha criticat que la causa s'ha construït amb "fotocòpies de correus amb una alta probabilitat de manipulació". També ha renunciat al seu torn per a preguntar, "per humanitat", la diputada de Compromís Mónica Álvaro, a diferència del que ha fet Podem, que sí que les ha llegides totes.  

Per la seua banda, Mari Carmen Sánchez, de Ciutadans, ha explicat a Burgos que la comissió només busca determinar les responsabilitats polítiques dels partits. 

Una extreballadora assegura que desconeix les irregularitats

Abans de Burgos ha comparegut Gracia Fort, també extreballadora de Crespo Gomar. La dona ha explicat que treballava al departament de compres i projectes, però que no tenia cap contacte directe amb les empreses que es contractaven, com també que desconeixia a qui facturaven. Fort ha assenyalat els caps, Alberto Gomar i Vicente Benlloch, com els responsables de tancar les negociacions. 

També ha recordat que en el moment de màxim creixement de l'empresa, coincidint amb el boom immobilari, la firma contractava sobretot amb constructores i no tant amb partits polítics.

També et pot interessar

stats