Un servei de transport gratuït facilitarà el dret a vot a les persones amb mobilitat reduïda el 9J

La delegació del govern espanyol i la Creu Roja col·laboren en esta iniciativa que preveu arribar a 380 poblacions i es pot sol·licitar fins al 6 de juny

Una de les ambulàncies que formen part del servei de transport gratuït
Una de les ambulàncies que formen part del servei de transport gratuït / Delegació del govern

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha posat en marxa, en coordinació amb Creu Roja, un servei de transport durant el diumenge 9 de juny, dia de les eleccions europees, per a facilitar el dret a vot a les persones amb mobilitat reduïda. La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, i el president autonòmic de l'entitat benèfica, Rafael Gandia, ha presentat conjuntament la iniciativa, que té caràcter totalment gratuït i es dirigeix a la ciutadania que necessite este transport per raó d'edat, malaltia o per problemes de mobilitat.

Bernabé ha recordat que el servei pot sol·licitar-se fins a les 15:00 hores del dijous 6 de juny, bé a través del telèfon de Creu Roja, o a través del centre hospitalari de la xarxa pública corresponent, en cas d'estar ingressat, o dels ajuntaments. El telèfon únic per a fer la petició és el 965.918.610 —operatiu les 24 hores del dia, de dilluns a divendres— o bé a través de l'email eleccionescv@cruzroja.es.

El transport per a la jornada electoral del 9J funcionarà de 9:00 a 20:00. Voluntaris i voluntàries de Creu Roja recolliran en el punt indicat les persones que hagen sol·licitat el servei, ja siga des del centre hospitalari d'ingrés, residència o domicili. Posteriorment, les traslladaran al col·legi electoral corresponent perquè dipositen la papereta en l'urna i les portaran de tornada al punt de recollida.

La Creu Roja donarà "cobertura màxima" al servei allí on es demane gràcies a la xarxa local d'assemblees que té a la Comunitat Valenciana. El president autonòmic de la institució ha mostrat satisfacció per la col·laboració amb el govern espanyol i ha precisat que es mobilitzaran un centenar de persones voluntàries i 56 vehicles de transport especial per a oferir el servei en 380 poblacions valencianes. S'estimen unes 300 atencions de transport, d'acord amb anteriors convocatòries electorals.

També et pot interessar

stats