Un Sant Valentí electoral a Catalunya

El TSJC manté les eleccions autòmiques al Parlament el 14 de febrer.

Urna en les anteriors eleccions autonòmiques de Catalunya
Urna en les anteriors eleccions autonòmiques de Catalunya / Efe

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat aquest divendres mantindre la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya per al 14 de febrer. Ho ha fet en estimar el recurs contra el decret del govern català que les ajornava fins al 30 de maig i pel qual ja havia admés mantindre de manera provisional el 14F.

Després de reunir-se per a deliberar, la sala ha avançat la part dispositiva de la sentència, en la qual es reafirma en les mesures cautelars que va dictar la setmana passada per a suspendre l'ajornament electoral. D'aquesta manera, acorda estimar els recursos presentats per diverses formacions extraparlamentàries i dos particulars contra el decret del govern català.

La sala va anunciar que la sentència definitiva seria com a màxim el 8 de febrer, després de l'equador de la campanya electoral, i finalment ha avançat la deliberació a les 12 hores d'aquest divendres després que els recurrents, la Fiscalia i la Generalitat, hagen emprat el mínim temps possible per a presentar els seus escrits.

També et pot interessar

stats