Un regidor del PP d'Alacant anuncia que no repetirà en les llistes per la gestió de contractes menors

Manuel Jiménez ha traslladat la decisió a l'alcalde, Luis Barcala, "per a no perjudicar" la seua família ni el partit

Jiménez en un plenari de l'Ajuntament d'Alacant, en 2022
Jiménez en un plenari de l'Ajuntament d'Alacant, el 2022 / Joaquín Reina (Europa Press)

El regidor de Partides Rurals, Festes i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alacant, Manuel Jiménez, ha comunicat aquest dimecres a l'alcalde i candidat a la reelecció, Luis Barcala, la seua decisió de no concórrer en la llista del PP que encapçala el primer edil per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig "per a no perjudicar" la seua família ni el partit per la seua gestió en quatre contractes menors de la partida rural de l'Alcoraia.

Jiménez s'ha desvinculat així de la llista municipal després que en els últims dies s'haja conegut la tramitació de quatre contractes relacionats amb diferents actuacions fetes en la partida rural de l'Alcoraia, a Alacant, dues de les quals s'haurien concertat a través de dos procediments negociats i adjudicats a signatures representades per persones relacionades amb l'edil.

Es tracta de quatre contractacions menors —per import inferior als 60.000 euros cadascun— formalitzades el 2022 per un import d'uns 135.000 euros i en els quals s'inclou la instal·lació d'un circuit d'aparells biosaludables a la plaça, la reforma de l'escenari situat en aqueix mateix espai i la instal·lació d'una nova pèrgola, a més de la redacció del projecte d'aquesta última.

Compareixerà davant el ple del pròxim 27 d'abril

Jiménez ha anunciat que compareixerà davant el ple de l'Ajuntament del pròxim 27 d'abril amb la finalitat d'explicar a tots els alacantins "la completa legalitat" de la gestió dels contractes menors en les seues àrees i, al final de la sessió, lliurarà la seua acta de regidor.

"Amb la consciència totalment tranquil·la sobre la legalitat de les meues actuacions, faig un pas al costat després de quaranta anys dedicat a l'associacionisme ciutadà per a no perjudicar la meua família; al meu partit, al qual em sent estretament vinculat; ni al meu alcalde Luis Barcala", ha indicat.

El regidor ha assegurat que la seua família, "el més important" de la seua vida, "està vivint amb angoixa aquesta situació injusta" i no pot "continuar fent-los passar per això".

El PSPV, Compromís i Podem demanen explicacions a Barcala

Les reaccions no s'han fet esperar. Tant el PSPV, com Compromís i Podem han demanat explicacions per aquests fets. La candidata socialista a l'alcaldia d'Alacant, Ana Barceló, ha defensat en un comunicat en fer-se pública la decisió del regidor que aquesta "no eximeix el govern municipal de les responsabilitats que es deriven de les suposades irregularitats". "L'alcalde està obligat a explicar què es fa amb els diners públics durant els seus anys de govern", ha afegit Barceló.

També et pot interessar

stats