Un promotor d’Elx accepta tres mesos de presó pel PGOU d’Alacant

Ramón Salvador és responsable d'un delicte de corrupció d'autoritats o funcionaris públics.

Els exalcaldes d’Alacant, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo
Els exalcaldes d’Alacant, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo

El tribunal de l'Audiència d'Alacant que jutjarà el suposat tripijoc del pla general d'ordenació urbana (PGOU) d'Alacant, una de les branques del cas Brugal, ha acceptat l'acord de conformitat tancat entre la Fiscalia Anticorrupció i el promotor Ramón Salvador.

Salvador assumeix que el 2009 va pagar 100.000 euros més IVA perquè uns terrenys de la seua propietat tornaren a ser urbanitzables en el nou planejament de la ciutat. Així, aquest promotor il·licità accepta una pena de tres mesos de presó com a responsable d'un delicte de corrupció d'autoritats o funcionaris públics.

D'acord amb aquest pacte, la pena privativa de llibertat quedaria suspesa durant dos anys després del pagament d'una multa de 14.500 euros i els interessos legals.

El tribunal dona validesa a aquest acord, però ajorna la formulació de la sentència condemnatòria per a Salvador fins a la finalització del juí.

El juí comença el 30 de juny

En el juí seuran en el banc dels acusats els exalcaldes d'Alacant del PP Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo. Els acusen d'haver beneficiat l'empresari Enrique Ortiz en el disseny urbanístic de la ciutat a canvi d'obsequis.

La causa es dirigeix també contra altres sis investigats, entre els quals hi ha Salvador i els advocats Javier Gutiérrez i José Luis Castedo com a titulars del bufet Salvetti Advocats, a més de tres treballadors de les empreses d'Ortiz.

El procés tindrà lloc entre els mesos de setembre i novembre d'enguany, després de dues primeres sessions inicials fixades per al 30 de juny i el 7 de juliol.

També et pot interessar