Un pèrit cal·ligràfic certifica que Crespo va anotar en l’agenda el botí de la Gürtel per la visita del papa

Confirma la versió d’un altre pèrit policial que va explicar el repartiment d’aquests diners segons les sigles que figuraven en la llibreta.

El número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo (centre) i l'exdirector d'RTVV Pedro Garcia (dreta) en una imatge d'arxiu
El número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo (centre) i l'exdirector d'RTVV Pedro Garcia (dreta) en una imatge d'arxiu

Un expert cal·ligràfic de la policia citat en el juí de la Gürtel ha certificat que el número dos de la trama, Pablo Crespo, va anotar a mà en una agenda el repartiment d’un suposat botí de tres milions d’euros per una adjudicació amb motiu de la visita del papa a València al 2006.

La declaració de l’expert policial, un dels huit que ha intervingut aquest dilluns davant del tribunal de l’Audiència Nacional, reforça la d’un altre pèrit policial que el passat dimecres va exposar el presumpte repartiment dels guanys segons les sigles que figuraven en l’agenda de Crespo: el 30% per a P. (Paco Correa); el 21% per a p. (Pablo Crespo); el 16,67% per a A. P. (Álvaro Pérez); el 16,67% per a Peter (Pedro García Gimeno) i el 9% per a R. (Ramón Blanco). Aquest altre expert va explicar que en l’agenda de Crespo figuraven anotacions de les gestions a fer per a aconseguir-ne l’adjudicació, en funció de la posició avantatjosa que Álvaro Pérez, el Bigotes, tenia amb diversos càrrecs públics del Consell i el PP de la Comunitat Valenciana.

Aquesta peça de la Gürtel investiga les presumptes contractacions irregulars de la trama amb l’administració a través de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per “un preu desorbitat” de més de set milions d’euros, segons el relat de la Fiscalia. Anticorrupció manté que l’acusat Pedro García Gimeno, que aleshores era el director general d’RTVV, va dur a terme actuacions per a aquesta adjudicació i va vulnerar les normes de contractació pública, a fi de repartir-se més de tres milions d’euros amb els membres de la trama.

També et pot interessar

stats