Un pacte entre el PP i Vox donaria l'alcaldia de Borriana a Jorge Monferrer

L'acord del PP i Vox els permet arribar a la majoria absoluta amb dotze dels onze regidors necessaris, després que el bloc d'esquerres format pel PSPV i Compromís haja governat els últims huit anys

Resultats de Borriana a les eleccions municipals
Resultats de Borriana a les eleccions municipals / À Punt NTC

A Borriana (Plana Baixa) el resultat de les eleccions municipals obri la porta a l'entrada del bloc de dreta en el govern municipal amb un pacte entre el Partit Popular i Vox, que els donaria la majoria absoluta amb dotze dels onze regidors necessaris. Un acord que faria alcalde el candidat del PP, Jorge Monferrer, després que el bloc d'esquerres format pel PSPV i Compromís haja governat els últims huit anys.

El Partit Popular s'ha convertit en la llista més votada amb 5.620 vots i huit regidors, 1698 vots i dos edils més que fa quatre anys. L'altre guanyador és Vox, que amb 2.883 vots ha duplicat els resultats de 2019 i obté quatre regidors, dos més, i es converteix en la tercera força del municipi.

El PSPV, per la seua banda, ha sigut la segona força amb 4.868 vots i set regidors, 752 vots i tres edils menys que en 2019. Mentre que Compromís assoleix 1.731 vots i dos edils, uns resultats lleugerament inferiors als anteriors comicis amb 294 sufragis menys.

També et pot interessar

stats