Un mes de negociacions sense acord a l’Ajuntament de València

Les comissions de Compromís i el PSPV continuen sense tancar l’estructura municipal.

Sandra Gómez i Joan Ribó
Sandra Gómez i Joan Ribó / Ajuntament de València

El passat 7 de juny es va fer la primera reunió oficial entre l’alcalde de València Joan Ribó (Compromís) i la portaveu del PSPV a l’ajuntament de la ciutat, Sandra Gómez. Havien passat 12 dies des de les eleccions municipals, que varen atorgar 10 regidors a Compromís i 7 als socialistes. 

Una setmana més tard, Ribó era investit alcalde per majoria absoluta, sumant els vots de les dues formacions, però un mes després d’aquella primera trobada entre els dos caps de llista, i després d’onze reunions, les negociacions es troben estancades en l’estructura de govern. 

En aquest període, Compromís sosté que ha renunciat al seu “model gerencial” i que ha cedit a moltes de les exigències del PSPV. Els socialistes, de la seua banda, plantegen un model inspirant en el pacte del Botànic amb presa conjunta de decisions. 

Després de la desena reunió, el PSPV va denunciar que Compromís i PP negociaven de forma paral·lela l’organització de l’Ajuntament de València, per a facilitar un govern en solitari. Tant la coalició que lidera Ribó com els populars ho van desmentir. 

L’endemà es va arribar a l’onzena reunió de la mesa de negociació i en acabar Gómez va oferir una roda de premsa enquè va assegurar que “mai” trencarien les negociacions, però reclamaven a Compromís “sinceritat, confiança i lleialtat”.

I la resposta de Compromís no va tardar a arribar en forma de comunicat. Hi demanava lleialtat al PSPV mentre negociaven, recordaven les seues cessions i els acusaven de voler rebentar les negociacions amb els seus comunicats “incendiaris”. 

Han passat setanta-dues hores, i Compromís i PSPV segueixen allunyats en les postures, encara no han tornat a quedar i el compte arrere està en marxa per al ple extraordinari d’organització, el pròxim 17 de juliol, quan ja hauria d’haver-hi un govern a València: en coalició o en solitari.

També et pot interessar

stats