Un jutjat de Sueca investiga irregularitats urbanístiques durant el mandat de Baldoví

L'Audiència de València rebutja arxivar la denúncia i ordena mantindre la investigació penal perquè veu "indicis de prevaricació".

Baldoví, en una imatge d'arxiu
Baldoví, en una imatge d'arxiu / À Punt

El jutjat d'instrucció número 2 de Sueca (Ribera Baixa) investiga un suposat cas de prevaricació a l'Ajuntament del muncipi comés durant l'etapa de Joan Baldoví –actual diputat en el Congrés per Més Compromís– com a alcalde, per no haver acatat les ordes de paralització i demolició d'unes obres que van ser declarades il·legals.

Segons informen fonts judicials, recentment l'Audiència Provincial de València ha rebutjat arxivar la denúncia, tal com havia acordat el jutjat i ha ordenat, que es mantinga la investigació penal perquè el cas té indicis de prevaricació, o almenys, de desobediència “per inactivitat davant les infraccions administratives detectades”.

El cas té l'origen en una denúncia presentada en 2007 per propietaris d'una urbanització davant unes obres annexes sense llicència que incorrien, a més, en un excés de volumetria. L'Ajuntament va reconéixer la il·legalitat de les obres i van ordenar-ne la paralització.

El cas va arribar fins al TSJCV, que va donar la raó als denunciants, encara que les successives ordes, primer de paralització de les obres, i després de demolició, no van arribar a executar-se.

La condició d'aforat de Baldoví impediria, en principi, que el jutjat d'instrucció que investiga el cas poguera citar-lo a declarar, ja que la competència per a investigar-lo la té exclusivament el Tribunal Suprem, encara que l'exalcalde podria fer-ho de manera voluntària i fins i tot per escrit.

També et pot interessar

stats