Un jutjat de Sueca cita a declarar Baldoví el 17 de febrer per presumpta prevaricació quan era alcalde

La condició d'aforat de Baldoví deriva en el Tribunal Suprem la competència per a investigar-lo

El diputat de Compromís Joan Baldoví en roda de premsa
El diputat de Compromís Joan Baldoví en roda de premsa / À Punt NTC.

El jutjat d’instrucció número 2 de Sueca (Ribera Baixa) ha citat a declarar el diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví per un presumpte cas de prevaricació quan era alcalde de la ciutat. La citació judicial és el 17 de febrer, mentre que també ha citat la secretaria autonòmica de Cultura i exalcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, per al pròxim 22 de gener.

El cas té l'origen en una denúncia presentada el 2007 pels propietaris d'una urbanització davant d'unes obres annexes sense llicència que incorrien, a més, en un excés de volumetria.

L'Ajuntament va reconéixer la il·legalitat de les obres i van ordenar-ne la paralització. El cas va arribar fins al TSJCV, que va donar la raó als denunciants, encara que les successives ordes, primer de paralització de les obres, i després de demolició, no van arribar a executar-se.

La condició d'aforat de Baldoví deriva en el Tribunal Suprem la competència per a investigar-lo. Ara, el jutjat de Sueca haurà de presentar una exposició motivada a l'alt tribunal perquè analitze si hi ha indicis per a citar el diputat valencià i determine com ha d'instruir-se la causa. Tanmateix, Baldoví té la potestat de declarar de manera voluntària en persona o per escrit.

L'exalcalde i actual diputat assegura que té la consciència “molt tranquil·la” per la investigació del tribunal i ha defensat que no ha beneficiat “ningú”. L'Audiència de València ordena mantindre la investigació penal perquè veu en el cas indicis de prevaricació o, almenys, de desobediència “per inactivitat” davant de les infraccions administratives detectades.

També et pot interessar

stats