Un jutjat de Sueca cita Baldoví per presumpta prevaricació en la seua època com a alcalde

El diputat de Més Compromís diu que té la consciència "molt tranquil·la" perquè no ha beneficiat ningú.

El diputat de Més Compromís Joan Baldoví
El diputat de Més Compromís Joan Baldoví / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El jutjat d'instrucció número 2 de Sueca (Ribera Baixa) ha citat a declarar en qualitat d'investigat el diputat de Més Compromís Joan Baldoví per un suposat cas de prevaricació que data de l'època en què era alcalde de la localitat. El jutjat també cita la secretaria autonòmica de Cultura i exalcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit.

L'exalcalde i actual diputat assegura que té la consciència "molt tranquil·la" per la investigació del tribunal i ha defensat que no ha beneficiat "ningú". L'Audiència de València ordena mantindre la investigació penal perquè veu en el cas indicis de prevaricació o, almenys, de desobediència "per inactivitat" davant les infraccions administratives detectades. 

El cas té l'origen en una denúncia presentada el 2007 pels propietaris d'una urbanització davant d'unes obres annexes sense llicència que incorrien, a més, en un excés de volumetria. L'Ajuntament va reconéixer la il·legalitat de les obres i van ordenar-ne la paralització. El cas va arribar fins al TSJCV, que va donar la raó als denunciants, encara que les successives ordes, primer de paralització de les obres, i després de demolició, no van arribar a executar-se.

La condició d'aforat de Baldoví deriva en el Tribunal Suprem la competència per a investigar-lo. Ara, el jutjat de Sueca haurà de presentar una exposició motivada a l'alt tribunal perquè analitze si hi ha indicis per a citar el diputat valencià i determine com ha d'instruir-se la causa. Tanmateix, Baldoví té la potestat de declarar de manera voluntària en persona o per escrit. 

També et pot interessar