Un jutjat de Gandia sobreseu la causa oberta pel finançament del PSPV

La magistrada no troba cap irregularitat en la concessió d’una subvenció de l’ajuntament a la Federació Valenciana de Futbol

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

El jutjat d’instrucció número 3 de Gandia ha acordat el sobreseïment provisional de la causa oberta per a investigar el possible finançament irregular del PSPV-PSOE. La magistrada no ha trobat cap irregularitat administrativa en una subvenció de l’Ajuntament de Gandia a la Federació Valenciana de Futbol. En concret, s’investigava l’adquisició d’un immoble per part de la Federació, una operació subvencionada al 50 per cent pel consistori.

L’immoble era propietat de l’extinent d’alcalde socialista, Antonio Gomar, pare del gerent de l’empresa de comunicació Crespo Gomar que va treballar per al partit socialista i per a alguns ministeris en l’època del govern de Zapatero. En 2006, l’immoble es va vendre per 280.000 euros a la mercantil Mora Gomar, administrada per l’espòs d’una filla d’Antonio Gomar, Joaquín Mora, que el va vendre finalment a la Federació Valenciana de Futbol per gairebé el doble del que li va costar tres anys abans.

La jutgessa no aprecia cap irregularitat en el procediment administratiu per a la concessió d’aquesta subvenció, “en la tramitació de la qual van intervenir representants dels diferents grups municipals, que van votar de manera unànime i sense oposició”. La magistrada considera en la interlocutòria que el preu de la venda estava dins del valor del mercat.

La investigació sobre el suposat finançament il·legal del PSPV-PSOE a través de l’empresa Crespo Gomar naix d’una denúncia presentada per diputats autonòmics del PP, que va ser derivada a diversos jutjats per afectar tant a ministeris com a ajuntaments. Les causes que afectaven el Ministeri de Sanitat i l’Ajuntament de Gandia han estat tancades.

També et pot interessar

stats