Un jutjat de Gandia declara complexa la causa del finançament del PSPV

Un jutjat de Madrid la va declarar complexa el passat 13 de setembre.

Façana de l'ajuntament de Gandia
Façana de l'ajuntament de Gandia / Efe (Arxiu)

El jutjat d'instrucció número 3 de Gandia ha declarat complexa la instrucció que du a terme sobre el possible finançament irregular del PSPV, per la qual cosa s'amplia a díhuit mesos el termini per a aquestes diligències. Així consta en un acte amb data del 31 de juliol, donat a conèixer aquest divendres pel PP de la Comunitat Valenciana, partit que està personat en tots els jutjats que investiguen el possible finançament irregular del PSPV-PSOE.

En concret, aquest jutjat de Gandia investiga l'adquisició d'un immoble en aquesta localitat per part de la Federació Valenciana de Futbol en 2009 per 525.000 euros, una operació que va ser subvencionada al 50% per l'Ajuntament de Gandia. Aquest immoble pertanyia a l'extinent d'alcalde de l'ajuntament de Gandia, Antonio Gomar, pare del gerent de l'empresa de comunicació que va treballar per al PSPV i diversos ministeris socialistes Crespo Gomar, Alberto Gomar. En 2006, l'immoble es va vendre per 280.000 euros a la mercantil Habita Gomar, administrada per l'home d'una filla d'Antonio Gomar, Joaquín Mora, que el va vendre finalment a la Federació Valenciana de Futbol per quasi el doble del que li va costar tres anys abans. 

El jutjat d'instrucció 24 de Madrid també va declarar complexa la instrucció oberta sobre el possible finançament irregular del PSPV a través de contractes del Ministeri d'Habitatge amb l'agència de comunicació Crespo Gomar.

Aquesta causa està oberta en diversos jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm arran de denúncies del PP sobre el suposat finançament irregular del PSPV i Bloc. Dos d'aquests jutjats han declarat ja la complexitat de la causa –un de Madrid i un de Gandia–, mentre que el jutjat de Madrid que portava la part referida a contractes amb el Ministeri de Sanitat l'ha sobresegut i el PP ha presentat recurs contra l'arxivament.

També et pot interessar

stats