Un jutge cita dos alts càrrecs de la Generalitat després d'una querella d'Advocats Cristians per "promoure" el chemsex

El director de l'IVAJ i la directora de Salut Pública de la Generalitat hauran de prestar declaració el pròxim 13 de setembre

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / Europa Press
15 de juny 2022 - 11:34

El jutjat d'instrucció número 1 de València ha citat a declarar dos alts càrrecs de la Generalitat després de la querella interposada per Advocats Cristians per considerar que una campanya de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) promou el chemsex.

En un acte datat el 13 de juny i distribuït aquest dimecres per l'associació, el jutge, una vegada rebuda la fiança de 150 euros de l'entitat querellant, admet a tràmit la querella i la té per personada en la causa.

Així mateix, cita els querellats, el director de l'IVAJ, Jesús Damián Martí, i la directora de Salut Pública de la Generalitat, Ofelia Gimeno, per a prestar declaració amb assistència dels seus advocats el pròxim dia 13 de setembre.

La Fundació Espanyola d'Advocats Cristians va interposar la querella en considerar que la campanya de l'institut públic promociona el chemsex (pràctica consistent a usar drogues en pràctiques sexuals) en les seues xarxes socials i "finançar una aplicació de contactes per a realitzar aquesta pràctica".

La presidenta de l'entitat, Polonia Castellanos, assegura, en un comunicat, que "és necessari començar a dirimir responsabilitats". Conductes i fets tan greus han de ser sancionats i condemnats", diu.

També et pot interessar

stats