Un jurat declara no culpables els sis acusats d'espiar càrrecs del PP

Tres dels absolts anuncien querelles per a reparar el mal patit durant 10 anys

José Manuel Pinto i el seu advocat, Ramón Bosch, eixint de l'Audiència de Madrid. Europa Press
José Manuel Pinto i el seu advocat, Ramón Bosch, eixint de l'Audiència de Madrid. Europa Press

El jurat ha declarat no culpables els sis acusats d'un delicte de malversació de fons públics per espiar en 2008 càrrecs polítics del Partit Popular enfrontats amb la llavors presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. D’aquesta manera, seran absolts en la sentència que dictarà l'Audiència de Madrid.

El veredicte del jurat, llegit en una vista pública celebrada a l'Audiència Provincial madrilenya, estima que no són culpables l’exdirector de Seguretat de la Comunitat de Madrid Sergio Gamón, l’exsubdirector Miguel Castaño, tres guàrdies civils i el tècnic de l'administració regional.

Concretament estaven acusats de fer seguiments entre març i maig de 2008 a excàrrecs polítics del PP, com l’exvicepresident de la Comunitat de Madrid, Alfredo Prada, i l’exvicealcalde madrileny, Manuel Cobo.

Anuncien querelles per a reparar el mal

L'advocat defensor de dos dels guàrdies civils i el tècnic de l'administració regional, Ramón González Bosch, ha anunciat que es querellarà contra "aquells periodistes que durant 10 anys i fins al dia de hui han mantingut una evident injustícia de mala fe".

A preguntes sobre una querella contra els excomissaris de la Udef que haurien presumptament prevaricat en la investigació, ha replicat que primer aniran "contra els periodistes".

A més, ha dit que les actes i el veredicte han de ser tinguts en compte per altres magistrats perquè servisca "en altres accions penals".

També et pot interessar

stats