Un informe de l'exgerent de Gürtel relaciona Camps amb el Bigotes

Isabel Jordán detalla al jutge com l'expresident de la Generalitat va contractar amb empreses de la Gürtel.

VÍDEO | Un informe de l\'exgerent de Gürtel relaciona Camps amb el Bigotes

La situació judicial de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps continua complicant-se. Segons publica el diari digital ElPlural.com, Isabel Jordán, gerent de les empreses de la Gürtel de Francisco Correa i Álvaro Pérez, el Bigotes, ha remés al jutge que investiga les contractacions del Consell amb Orange Market 122 fulls amb proves que relacionarien a Francisco Camps amb el Bigotes. Es tracta d'uns documents, entre fotografies i factures, que mostren la relació personal que tenien l'expresident i l'empresari.  Una relació que sempre ha negat l'expresident i que podria estar darrere de les presumtes adjudicacions irregulars a la trama dels estands de Fitur entre els anys 2005 i 2009

Jordán ha oferit al jutge i a la Fiscalia el reconeixement dels fets i la col·laboració amb la justícia. De fet, no és la primera vegada que presenta un escrit de confessió, ja que ho va fer amb la peça de la Gürtel de Jerez, que després li va reportar rebre amenaces d'una reclusa que afirmava conéixer els "senyors de la Gürtel".

L'amistat de Camps i el Bigotes, detalla, va començar el 2003, quan el primer ja era president de la Generalitat, any en què li va demanar a l'empresari que es traslladara a València a viure perquè necessitava un professional que l'ajudara amb la seua imatge i amb els esdeveniments del partit. Així, i tot i la negativa del PP nacional d'oferir-li l'organització dels esdeveniments a Álvaro Pérez, va estar durant una dècada fent-se càrrec dels grans esdeveniments del partit a la Comunitat Valenciana. 

Als 122 fulls fins i tot es detalla com va ser la configuració de les taules a la boda del Bigotes. És ací on es pot veure com es refereix a l'expresident de la Generalitat com "Paco" i se'l situa en una taula amb altres participants de la trama Gürtel, com ara Ricardo Costa.

Una altra anècdota que presenten els documents és l'adjudicació de l'organització de l'Obert de Tenis de València. Així, explicita que després d'una reunió entre el Bigotes i Camps un dia al Club de Tenis, es va decidir que seria Orange Market la que se'n faria càrrec. No obstant això, una clàusula no reconeguda que donava el servei de càtering a l'empresa de Juan Carlos Ferrero, va indignar Álvaro Pérez que automàticament va agafar un taxi i se'n va a anar a parlar amb la dona de Camps. Finalment, es van refer els pressupostos, però la situació no va tornar a ser igual.

Processament de Camps

L'expresident valencià serà processat en la peça de Gürtel de València coneguda com a Grans Esdeveniments, pels contractes atorgats a Orange Market, fet pel qual la Fiscalia demana dos anys i mig de presó –l'acusació del PSOE en demana nou– pels delictes de prevaricació i frau. Segon els jutge, Camps va afavorir el Bigotes pel seu grau d'amistat i per les peticions que li feia perquè el PP saldara el deute que tenia amb Orange Market.

També et pot interessar

stats