Un extreballador de Tauroni li va sentir dir que "anava a portar diners a Blasco"

Julia Queralt, que treballava a Hemisferi, diu que la va sorprendre "la rapidesa amb què apareixien les factures" i que "eren les mateixes empreses".

En aquest procés es jutja l’exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco; la que va ser la seua cúpula i els principals empresaris
En aquest procés es jutja l’exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco; la que va ser la seua cúpula i els principals empresaris / Europa Press

A la Ciutat de la Justícia continuen aquest dijous les declaracions dels 90 testimonis per les peces 2 i 3 del cas Blasco. Es jutja el desviament de milions d’euros destinats a la cooperació internacional i la construcció d’un hospital a Haití, uns diners que no van arribar. 

En primer lloc, ha declarat una de les treballadores de la Fundació Hemisferi, Julia Queralt, que ha dit que, a ella, la sorprenia, sobretot, que les factures per a justificar les subvencions “apareixien molt ràpidament i sempre vinculades a les mateixes empreses”. 

Després, ha declarat Joaquín Rafael Blasco, treballador de la Fundació Hemisferi, que era una de les persones de confiança d’Augusto César Tauroni. Ha assegurat que l'empresari li va traslladar en diverses ocasions que havia d'anar al final de la Barraca d'Aigües Vives, on l'exconseller de Cooperació, Rafael Blasco, té un immoble, "a entregar-li diners". No obstant això, ha reconegut, en les preguntes de les defenses, que no sap amb certesa si aquests lliuraments van arribar a produir-se.

Així s'ha pronunciat Joaquín Rafael Blasco, que no té cap mena de relació de parentiu amb l'exconseller Rafael Blasco, i que està considerat pels investigadors com un dels principals directius de la Fundació Hemisferi. Aquesta fundació és l'organització presumptament emprada pels germans Tauroni per a aconseguir les ajudes a la cooperació i desviar fons.

Joaquín Rafael Blasco ha reconegut que va estar en dues ocasions a Haití

També ha dit que no recordava quasi res, que ell no era “el responsable d'aconseguir aquestes factures per a justificar les subvencions” i que tampoc era el que contactava amb les xicotetes ONG. No obstant això, Blasco sí que ha reconegut que va estar en dues ocasions a Haití, on volien construir un hospital després del terratrémol que va assolar el país i que mai va arribar a realitzar-se

En aquest procés es jutja l’exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco; la que va ser la seua cúpula a la conselleria i els principals empresaris. Tots ells seuen al banc dels acusats per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte del frustrat hospital a Haití.

També et pot interessar

stats