Un exassessor de Zaplana assegura que l'expresident es feia càrrec de les despeses dels iots de luxe

Tanmateix l'UCO manté que les despeses van ser sufragades per presumptes testaferros de Zaplana.

Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu de 2019
Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu de 2019 / Francisco Martínez (Europa Press)

Aquests dies té lloc la instrucció del cas Erial pel jutjat d'instrucció número 8 de València i que té com a investigats, entre altres, l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, per presumptes irregularitats en les adjudicacions de les ITV i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana.

Una de les línies d'investigació obertes fa referència al lloguer de tres embarcacions de luxe en els anys 2009 i 2010 per un total de més de 234.000 euros. Un exdiputat del Partit Popular en les Corts i exassessor de Zaplana, que va viatjar en diverses ocasions amb l'excap del Consell i altres amics, ha dit que creu que Zaplana assumia els costos dels viatges i ha afegit que “les seues ocupacions professionals li permetien fer-se càrrec dels pagaments sense dificultat”. A més, ha indicat que no sabia qui organitzava els viatges, però que tots els assistents eren convidats de Zaplana i que pertanyien al món de la política i no a l'empresarial.

Tanmateix, la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) manté que les despeses van ser sufragades per presumptes testaferros de Zaplana. Així, segons l'UCO, els pagaments es van fer a través de dues societats alienes a l'expresident, una de les quals relacionada amb l'empresari que va ser detingut fa un mes a Eivissa i que està sent investigat en la causa, i una altra amb l'empresari Francisco Pérez, El Gasofa, als quals se'ls considera que formaven part de l'entramat per a donar eixida a les presumptes comissions il·legals que cobrava Eduardo Zaplana a través de fons i béns.

També et pot interessar

stats