Un exalcalde de Sax admet davant la justícia haver prevaricat en la contractació d'obres municipals

Vicente Gil es declara culpable i accepta deu mesos d'inhabilitació per un delicte de prevaricació en l'asfaltat de camins.

L'Audiència d'Alacant on es jutja l'exalcalde de Sax
L'Audiència d'Alacant on es jutja l'exalcalde de Sax

L'exalcalde de Sax Vicente Gil, del Partit Popular, ha admés davant l'Audiència d'Alacant que va prevaricar en la contractació d'unes obres municipals. El regidor es declara culpable i queda inhabilitat durant deu mesos per a ocupar càrrec públic. Encara cal aclarir si l'empresa contractada per al servei és responsable civil.

Els fets que s'han jutjat tingueren lloc l'any 2014. La Fiscalia sol·licitava en principi deu anys d'inhabilitació per a l'exalcalde per un delicte de prevaricació en la contractació d'unes obres per a asfaltar camis. L'acusació pública considerava que Vicente Gil i l'exregidor d'Urbanisme exigiren al veïnat el pagament en efectiu i sense rebut de la meitat del cost dels treballs. De fet, un veí ha admés davant el tribunal que va entregar a l'empresa 8.000 euros. També se'ls acusa d' adjudicar 18 contractes per fraccionament fraudulent.

Les obres, però, no es van acabar, perquè segons alguns testimonis, l'Ajuntament va dir que hi havia problemes amb el pressupost i no va pagar a l'empresa. Ara el tribunal ha de respondre la petició de l'acusació de responsabilitat civil per a l'adjudicatària, perquè considera que es va beneficiar injustament del diners entregats pel veïnat de Sax. Per a l'exregidor d'Urbanisme s'ha arxivat la causa donat el seu estat de salut.

També et pot interessar

stats