Un exalcalde de Nules del PP, a juí per prevaricació administrativa

Se l'acusa d'haver aprovat unes obres al tanatori municipal a pesar que els informes tècnics no eren favorables

Audiència Provincial de Castelló
Audiència Provincial de Castelló / À Punt NTC

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Nules ha dictat acte d'obertura de juí oral contra l'exalcalde de la localitat Mario García (PPCV), acusat d'un delicte de prevaricació administrativa. Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la magistrada ha fixat una fiança de 100.000 euros per a ell, que figura com a acusat en la causa junt amb l'aleshores regidor d'Urbanisme, José Manuel Casaus.

García, que va ser alcalde entre els anys 2007 i 2015, i Casaus van declarar durant la instrucció del cas als jutjats de Nules després de la denúncia d'un particular. L'acusava d'haver aprovat la realització d'unes obres al tanatori municipal, malgrat que l'actuació comptava amb els informes desfavorables dels tècnics municipals.

De la mateixa manera hauria actuat l'exregidor, que també va donar el vistiplau a l'aprovació de les obres a pesar que, presumptament, era coneixedor dels documents no favorables.

Després de practicar les diligències prèvies, la jutgessa dona per conclosa la fase d'instrucció i comunica a les parts la celebració del juí, que se celebrarà en l'Audiència Provincial de Castelló quan es fixe una data.

També et pot interessar

stats