La Guàrdia Civil investiga l'origen dels set casquets de bala trobats en l'hort de l'edil de Compromís a Caudiel

Thomas Laimgruber agraeix les mostres de suports i afirma que "no cedirem a les amenaces, vetlades o no"

Thomas Laimgruber, regidor de Compromís de Caudiel

La Guàrdia Civil de Viver investiga l'origen dels set casquets de bala depositats en uns terrenys propietat del regidor de Compromís de Caudiel, a l'Alt Palància. Thomas Laingruber se'ls va trobar dilluns en la parcel·la on té la vivenda. Segons les primeres investigacions, els casquets corresponen a un revòlver del calibre 38, no anaven acompanyats de cap escrit, però eren ben visibles. El regidor veu darrere d'aquesta acció una possible amenaça.

El consistori ha fet públic un comunicat en què condemna els fets i les xarxes socials s'han omplit de mostres de suport al regidor i la parella, com ara del president de la Generalitat, Ximo Puig, i alts càrrecs de Compromís i d'Unides Podem.

Laingruber és l'únic regidor de Compromís a l'Ajuntament de Caudiel, a l'Alt Palància, on governa el PP. Laingruber ha declinat parlar amb À Punt i amb qualsevol altre mitjà de comunicació i ha publicat aquest dimarts un post en Facebook en què diu que se centrarà en el seu treball i en el seu compromís amb la política municipal de Caudiel.

En la publicació agraeix les mostres de suport i assenyala que "els fets només es poden entendre com a resultat d'una crispació l'origen de la qual és haver creat i participat en una llista municipal anomenada Caudiel Més Viu Compromís, que en les passades eleccions va tindre un regidor". Assegura que tenen una responsabilitat, "que és la d'insistir i resistir" i afirma que "no cedirem a les amenaces, vetlades o no".

El regidor de Compromís a Caudiel, a la comarca de l’Alt Palància, Thomas Laimgruber ha presentat una denúncia davant de la Guàrdia Civil per amenaces, després d'haver trobat aquest dilluns diverses bales de revòlver del calibre 38 a l'accés al seu hort d'agricultura ecològica.

La notícia l'han feta pública el senador de Compromís Carles Mulet i l'edil en les seues xarxes socials. El senador ha publicat en Twitter una fotografia de les tres bales i ha alertat que el regidor havia trobat dilluns de matí "aquest regal" a l'entrada del seu hort, "col·locades perquè es veren bé. No és temporada de cacera ni semblen cartutxos de caça comuna. Ho han deixat caure i no ho han enviat per correu perquè no semble una amenaça?", ha escrit Mulet.

Primer n’ha trobat tres, després quatre més

Laimgruber, que també ha fet públic en xarxes socials la troballa d'aquestes bales del calibre 38, ha assenyalat que la denúncia està feta i el partit avisat. El regidor ha explicat que al principi ha trobat tres bales a l'entrada de la seua finca agrícola al voltant de les 13:00 hores i després tres més, al voltant de les 15:15 hores, i una altra més al voltant de les 18:00 hores.

El polític ha afirmat no tindre por, però sí que ha assenyalat que aquestes coses li fan replantejar-se si val la pena seguir en la política, perquè té família i una filla menuda, encara que creu que seguirà avant després del suport que està rebent.

Laimgruber ha destacat que no és la primera vegada que es produeixen "actes d'intolerància" en aquest petit municipi, en el qual governa el PP, però on, segons ha destacat, Vox va superar en vots els populars en les últimes eleccions generals.

En Compromís han qualificat "d'inadmissibles aquests fets i han denunciat 'el regalet' que li han deixat al seu company de Caudiel "i, per extensió a la seua família", al mateix temps que li han transmés tot el suport. 

En les xarxes socials companys i companyes del Bloc-Compromís li han mostrat el suport. És el cas d’Àgueda Micó i del diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, que en xarxes socials ha dit que "així arriba a Caudiel, un poble de 600 habitants, la campanya de la por de l'extrema dreta i els 15 dies en què no es parlava d'una altra cosa". El regidor ha rebut suport en les xarxes d’altres formacions, com Podem. 

El cap del Consell Ximo Puig també ha condemnat les amenaces al regidor de Caudiel. Amb un missatge a les xarxes socials Puig ha dit que "el fanatisme aïllat no podrà amb la convivència que ens agermana" i ha expressat la seua solidaritat amb el regidor.

També et pot interessar

stats