Un docent de Múrcia es planta contra el control parental

El professor d'un centre d'educació secundària es manifesta "objector" i celebra una xarrada sobre art sense informar els pares.

El docent murcià Diego Reina
El docent murcià Diego Reina / Efe

Un professor de l'Institut d'Ensenyament Secundari (IES) Alfonso X el Sabio de Múrcia s'han convertit en el primer "objector" del control parental, la censura prèvia dels pares a les activitats extracurriculars de l'alumnat que PP, Cs i Vox han acordat a la comunitat autònoma. 

Diego Reina ha justificat com un "exercici absolut" de llibertat de docents l'organització d'una xarrada sobre art al centre escolar sense traslladar una consulta prèvia als pares. L'oferia l'exconseller de Cultura del PP Pedro Alberto Cruz, una de les veus conservadores que s'han oposat a la mesura. Reina va informar la classe de la decisió i l'alumnat hi va assistir al complet.

El docent s'enfronta a l'obertura d'un expedient informatiu de la inspecció educativa. Tanmateix confia que el procés "no arribe a res" per la vergonya a què s'enfrontaria l'administració en cas de sancionar-lo per desobeir una orde "injusta".

Reina, que assegura haver rebut el suport de la "immensa majoria" del quadre docent l'IES ha animat el professorat de la regió a plantar-se contra el control parental. En la seua opinió, la implantació d'aquest sistema ha creat un "problema on no n'hi ha" perquè els pares tenen "total confiança" en l'educació que imparteixen els docents de l'ensenyament públic. Tanmateix ha reconegut que hi ha professors que tenen "por" de seguir el seu exemple i que uns altres han decidit anul·lar les activitats ja preparades. 

També et pot interessar

stats