Un Consell de Ministres extraordinari aprovarà divendres l'ingrés mínim vital

L’esborrany preveu que oscil·le entre 461 i 1.100 euros mensuals i podria arribar a 850.000 famílies.

Imatge del Consell de Ministres del passat dimarts
Imatge del Consell de Ministres del passat dimarts / Efe.

El Consell de Ministres aprovarà finalment divendres, i no aquest dimarts, l’ingrés mínim vital. Serà en el marc d’una reunió executiva extraordinària, que estudiarà l’esborrany d’un decret llei que preveu una renda mínima que començarà a abonar-se a partir de l’1 de juny.

L’esborrany preveu que l’ingrés mínim vital oscil·le entre 461 i 1.100 euros mensuals i podria beneficiar 850.000 famílies, amb un total de 2,3 milions de persones, segons va avançar el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el cap de setmana passat que aquesta prestació és similar a les que hi ha en altres països europeus i servirà per a emparar quatre de cada cinc persones que a l’Estat pateixen pobresa extrema.

Aquesta renda mínima començarà a abonar-se d'ofici al juny en uns 100.000 llars, serà a càrrec de la Seguretat Social i tindrà un cost d'uns 3.000 milions d'euros anuals.

Aquest ingrés, que es cobrarà mensualment, serà el mínim comú en tot l’Estat, ja que podrà ser millorat amb altres rendes autonòmiques i dependran de la composició de la llar, amb especial atenció a les que tenen xiquets i les monoparentals.

També et pot interessar

stats