Un col·legi de València rebutja acollir un acte de Vox

La direcció del centre al·lega raons de seguretat i de “forta tensió política”.

Imatge de l'acte de Vox al palau de Vistalegre de Madrid
Imatge de l'acte de Vox al palau de Vistalegre de Madrid / Paolo Aguilar (Efe)

La direcció de les Escoles San José de València ha decidit no cedir les seues instal·lacions a Vox per a la celebració d'un acte polític el pròxim 24 d’octubre, malgrat que ho tenia aparaulat, per raons de seguretat i de “forta tensió política”.

El director del col·legi, José Ignacio Rodríguez, ha explicat que s’estava negociant amb Vox la cessió del saló d'actes de les escoles, però existeix “tanta tensió política” que han decidit de moment no llogar les instal·lacions a cap partit polític.

Aquest dilluns han comunicat la decisió a Vox, que havia fet ja públic en les xarxes socials un pròxim acte a València amb José Antonio Ortega Lara, Santiago Abascal i José María Plans que tindria lloc el dia 24 a les 20:00 h al saló d'actes d’aquest centre.

El director del centre ha indicat que el protocol de l'escola estableix que qualsevol partit polític o sindicat legalment constituït pot utilitzar les instal·lacions, que estan obertes a actes polítics o d'interés social.

“Tot el món ha gaudit de les nostres instal·lacions”, ha recordat Rodríguez, però es tracta d'una institució religiosa que vol estar “per damunt dels partits” i treballar per “la reconciliació”, i els moments actuals són de “forta tensió política, d'unes posicions en contra d'unes altres i d'exclusió”, ha argumentat.

A més, malgrat que el saló té una capacitat per a mil persones, s'ha temut que la convocatòria de l'acte desborde aquest aforament i hi puga haver problemes de seguretat.

També et pot interessar

stats