Un cercle evocant la unitat i la germanor del poble valencià, imatge institucional del Nou d'Octubre

El govern valencià homenatjarà les escriptores valencianes i oferirà una mostra d'art urbà en el 600 aniversari del Palau de la Generalitat

El cartell institucional del Nou d'Octubre de 2021 creat per l'artista l'artista Toni Moratalla, al centre
El cartell institucional del Nou d'Octubre de 2021 creat per l'artista l'artista Toni Moratalla, al centre / À Punt NTC

Una evocació de la terra, del cel, la mar, l'energia, la unitat, la força i la germanor del poble valencià mitjançant la desconstrucció dels colors de la senyera. Aquesta és la mirada que l'artista Toni Moratalla ha projectat en el cartell escollit per la Generalitat per a commemorar els actes del Nou d'Octubre, que aquest dijous s'ha presentat a València.

El Palau de la Generalitat fa enguany 600 anys i des d'aquest divendres reobri les portes al públic després de mesos tancat. Qui el visite podrà contemplar al Saló de Corts "Ahir, hui i sempre", una mostra d'art urbà en què huit artistes reinterpreten des del segle XXI les pintures murals que llueixen a la Sala Nova o saló de les Corts del 1591.

El Nou d'Octubre també s'homenatjarà les escriptores valencianes oblidades, la història les quals han recuperat Rosa i Manola Roig en un llibre editat per la Generalitat per a l'ocasió. Hi ha previstes diferents presentacions en els municipis vinculats a les autores, des de poetesses andalusines a poetesses passionals, novel·listes o monges místiques, que escriviren pàgines destacades en la història de les lletres valencianes des del segle XI, des d'Isabel de Villena a Carmelina Sanchez-Cutillas.

Enguany també es recordarà el 500 aniversari de les Germanies, el moviment revolucionari contra la pressió fiscal de la Corona d'Aragó que va nàixer a l'antic Regne de València i es va estendre a Mallorca.

També et pot interessar

stats